Vozači, oprez: Magla kroz kotline i uz riječne tokove, mogući i odroni

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Magla kroz kotline i uz riječne tokove, mogući i odroni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radovi / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima, 5. septembra, promet vozila pojačan.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

"Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Žena pokazala metodu kojom se spašavaju brakovi: 'Moj nikada nije bio bolji'

Žena pokazala metodu kojom se spašavaju brakovi: 'Moj nikada nije bio bolji'

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac - Ljubinje (na dionici Žegulja - Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno u vremenu od osam do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje i obratno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik (Bukvičko brdo) i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Doboj - Rudanka, Bugojno - Kupres, Ripač - Dubovsko, Vitez - Nević Polje, Livno - Kamensko i Semizovac - Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Počeli su radovi na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac - Modriča. Svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije