Putevi / Vozači oprez: Informišite se gdje je smanjena vidljivost, a gdje su radovi

13. 01. 2020. u 07:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zbog magle i niske oblačnosti smanjena je vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno se izdvajaju šira područja Maglaja, Jajca, Donjeg Vakufa, Bihaća, Ključa, Orašja, Odžaka, Jablanice, Sarajeva, Zenice, Visokog, Kaknja i Gračanice. 

Vidljivost je smanjena ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Vrbas i Lašvu.

Vozači se upozoravaju i na mjestimičnu poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, te na mostovima i prilazima tunelima. 

Skreće se pažnja i na učestale odrone pa se savjetuje oprezna vožnja.

Iz BIHAMK-a podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, i dalje se tokom dana saobraća dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

NEMA KOMENTARA