Vozač ministarstva u BiH dva puta hapšen, proganjao djevojku i lagao policiji

Radiosarajevo.ba
Vozač ministarstva u BiH dva puta hapšen, proganjao djevojku i lagao policiji
Foto: Glas Srpske / Ilustracija

Ministarstvo privrede i poduzetništva RS pokrenulo je disciplinski postupak protiv svog vozača Bojana Sladojevića (39) koji je dva puta uhapšen u samo 15 dana, piše Srpskainfo.

U ovom ministarstvu je potvrđeno da je Sladojević godinama zaposlen u Vladi RS i da je nedavno prebačen u Ministarstvo privrede i poduzetništva.

Očekujemo da će istražni organi utvrditi šta se dogodilo i vjerujemo da će profesionalno obaviti svoj posao“, naveli su iz Ministarstva.

Naime, iz PU Banja Luka su saopćili da će protiv B.S. podnijeti izvještaj zbog proganjanja djevojke u Banjoj Luci. Osumnjičen je da je mjesecima proganjao i ucijenjivao djevojku, te joj oštetio i automobil.

Osim toga, krajem januara je kažnjen jer je ugrozio sigurnost vozača u saobraćaju, a zatim se lažno predstavljao kao vozač ministra unutrašnjih poslova RS i slagao da se Dragan Lukač nalazi u njegovom vozilu, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije