Novi snimak, isti pružni prelaz: Još jedan bahati vozač ne poštuje signalizaciju

Radiosarajevo.ba
Novi snimak, isti pružni prelaz: Još jedan bahati vozač ne poštuje signalizaciju
PrtScr / Pružni prelaz "Šljunkara"

Iz “Željeznica RS” opet apeluju na kršenje saobraćajnih propisa na putnom prelazu “Šljunkara”, dionica pruge Modriča – Koprivna, nakon novog snimka na kojem se vidi da vozač kombija ignoriše svjetlosnu signalizaciju.

Na snimku se vidi da nesavjesni vozač obilazi spuštene rampe i ugrožava ličnu kao i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju, kao i odvijanje željezničkog i drumskog saobraćaja.

"Na putnom prelazu “Šljunkara”, na dijelu pruge između Modriče i Koprivne, ponovo se dešava ozbiljno kršenje saobraćajnih propisa i ugrožavanje bezbjednosti odvijanja željezničkog saobraćaja. Nama nije u cilju da ovakvim video objavama zabavimo javnost, nego da najozbiljnije ukažemo na veliki problem koji postoji, te iznova upozore nesavesne vozače na opasnosti kojima se izlažu", navodi se u saopštenju.

Bahatost vozača autobusa: Uprkos signalizaciji, prešao preko pružnog prelaza

Isti smo snimak objavili i prije nekoliko dana. Željeznice RS-a su objavile snimak sa istog pružnog prelaza, samo snimljen 31. januara ove godine, gdje vozač autobusa ne poštuje signalizaciju i prolazi i pored spuštenih rampi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije