Vlada KS / Uskoro vozom od Željezničke stanice Sarajevo do Hadžića

24. 06. 2021. u 15:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 659

Danas je na prijedlog Ministarstva saobraćaja KS, Vlada KS donijela Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Željeznička stanica - Hadžići.

"Ova odluka ima za cilj poboljšanje javnog prevoza putnika u kantonu. Radi zaštite javnog interesa, adekvatnog sprovođenja mjera zaštite od pandemije COVID-19, ali i zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na relaciji Marijin Dvor - Ilidža, dužni smo obezbijediti našim građanima dodatne kapacitete.

Uvođenjem ove linije dodatno ćemo rasteretiti prevoz putnika u tramvajima i autobusima koji se obavlja na ovim relacijama", saopćeno je iz Vlade KS.

"Današnja odluka Vlade KS je rezultat razgovora i odlične saradnje sa Željeznicama Federacije BiH i načelnicima sarajevskih općina Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo kojima se zahvaljujem na podršci. Voz koji će voziti do Hadžića, dokaz je da se zajedničkim radom svih nivoa vlasti može napraviti mnogo i u relativno kratim rokovima, isključivo kada se interes građana stavi na prvo mjesto", istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

U vozu je ukupan broj sjedećih mjesta 176, a broj stajaćih 94.

"U narednih 15 dana Ministarstvo će zajedno sa Željeznicama FBiH napraviti detaljan plan o rasporedu linija i cijeni karata. Naš plan je da ova linija bude otvorena prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge", rekao je je Šteta.

Danas, vožnja do Hadžića traje više od sat vremena, a uvođenjem ove linije trajat će 25 minuta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)