'Volontiraj i ti' sajam koji promoviše dobre rezultate

Fena
'Volontiraj i ti' sajam koji promoviše dobre rezultate
Fondacija Mozaik, u saradnji s Ambasadom SAD-a u Sarajevu, organizuje sajam „Volontiraj i ti“ na kojem će biti predstavljeni projekti više od 100 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Cilj sajma jeste promocija organizacija koje nesebično rade u službi društva i kontinuiranim volonterskim aktivnostima grade otvoreno demokratsko okruženje zasnovano na aktivizmu, solidarnosti, povezanosti i povjerenju.

Sajam će se održati u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci. Posjetioci sajma imat će priliku da se na štandovima korisnika grantova upoznaju s rezultatima projekata realizovanih uz pomoć Američke ambasade i USAID-a u BiH, a koji će biti predstavljeni unutar programa Interetnička saradnja, Osnaživanje žena, Demokratska komisija i Izazov.

Organizatori se nadaju da će sajam podstaći građane BiH na volonterizam, te da će svojim zalaganjem nesebično raditi na boljitku bh. društva.

Sajam "Volontiraj i ti" je 4. juna u Sarajevu, 11. juna u Banjoj Luci i 18. juna u Mostaru, saopćeno je iz Fondacije Mozaik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije