Vojin Mijatović uz lidere Trojke: Pojedini da shvate da BiH nije samo od Marijin-Dvora do Baščaršije

19
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović uz lidere Trojke: Pojedini da shvate da BiH nije samo od Marijin-Dvora do Baščaršije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić i Vojin Mijatović

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović (SDP) oglasio se danas, 21. januara na društvenim mrežama, pridruživši se porukom brojnim reakcijama na posljednji sastanak državne koalicije (Trojka, HDZ, SNSD).

Reagiranje Vojina Mijatovića objavljujemo u cijelosti:

"Razgovor nema alternativu, džaba galama i šuplji partiotski narativ. 

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Prije samo nekoliko godina imali smo na stolu 'aprilski paket', pa je neko rekao NE - samo 100% BiH, a od tada, nažalost, sve manje BiH.

Lideri Trojke imaju moju punu podršku u svim razgovorima, pa i sa onima koji predstavljaju destabilizirajući faktor u BiH.

Uz svu galamu koja dolazi iz redova opozicije u FBiH koji po 15 puta dnevno samo ponavljaju izdaja, ne postoji opcija da iko iz Trojke pristane na bilo koje rešenje koje će ići na štetu Bosne i Hercegovine.

🇧🇦RAZGOVOR NEMA ALTERNATIVU, DŽABA GALAMA I ŠUPLJI PATRIOTISKI NARATIV 🇧🇦Pre samo nekoliko godina imali smo na stolu...

Posted by Vojin Mijatovic on Sunday, January 21, 2024

Cenzus od pet posto za opšte izbore je poželjan jer će uozbiljiti političku scenu i s njim će nestati mnoge tašna-mašna stranke u oba entiteta koje su mnogo glasnije nego što imaju glasova. U konačnici taj cenzus će obavezati sve stranke u RS-u koje vode BiH politiku da nastupaju zajedno što je jedino ispravno rešenje.

Cenzus od četiri posto za lokalne izbore nije dobro rešenje pogotovo za političke stranke u RS-u i u tu avanturu u ovom trenutku ne treba ići barem ne u naredna dva izborna ciklusa.

Paket integriteta je apsolutni prioritet jer će spriječiti izborni inženjering i krađu i tu nema dileme.

Milorad Dodik
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Milorad Dodik

Dodik mora shvatiti da nema ništa od secesije, a pojedinci u Sarajevu moraju shvatiti da nije BiH samo od Marijin-Dvora do Baščaršije.

Uhvatimo se u koštac sa poslom i nastavimo razgovore, 'velike' patriotske priče dvije decenije u nazad su otjerale milion ljudi iz BiH.

Spreman sam i da me zovete izdajnikom, samo da zaustavimo odlazak ljudi, obezbijedmo bolji život i normalan narativ, a Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas pa koliko god se to nekome svidjelo ili ne."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije