Vojin Mijatović upozorava: "Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem"

21
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović upozorava: "Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem"
Foto: Facebook / Vojin Mijatović

Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem, tvrdi danas Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine.

Mijatović navodi kako je predugo u politici i ima "sasvim dovoljno godina i iskustva da mogu napraviti procjenu":

"Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima, jednog koji vodi SNSD (Savez nezavisnih socijaldemokrata, op.pr.) i drugog koji vodi SDA (Stranka demokratske akcije, op.pr.). Ovih dana će biti intenzivirano i uslijedit će sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje."

Policija otkrila detalje haosa: Sarajlija narušavao javni red i mir, vrijeđao pa napao policajca...

Policija otkrila detalje haosa: Sarajlija narušavao javni red i mir, vrijeđao pa napao policajca...

Mjesecima se, dodaje on, "pravi priprema u medijima kako su s jedne strane ugroženi Srbi i Republika Srpska od zapada i političkog Sarajeva, a s druge strane Bošnjaci i Bosna i Hercegovina od Beograda, Zagreba i zapada".

"Naravno ovo je sve brutalna laž i zloupotreba naroda, građana, države za radi ostanka na vlasti i ličnih interesa u službi kriminala i korupcije. Nažalost gotovo sam siguran da će mnogi krenuti u ovom smjeru i da će pod borbom za RS ili borbom za BiH uvesti državu u najveću poslijeratnu krizu s mogućim konfliktom kao ishodom.

Ne postoji varijanta da prihvatim ni jednu od ovih opcija, vi zajedno prizivate podjelu, sukob i mogući rat, svi normalni i čestiti ljudi BiH moraju se brutalno suprotstaviti ovome ili nam slijedi najcrnji scenario! Pozivam sve političke faktore koji još nisu kupljeni od ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, ukoliko se dogodi ova vrsta okupljanja na dvije strane, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi", upozorio je Vojin Mijatović na društvenim mrežama.

Upozorenje Vojina Mijatovića
Foto: Facebook: Upozorenje Vojina Mijatovića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije