! / Vojin Mijatović traži odgovore: Šta je načelnik Generalštaba Srbije tražio u BiH?

30. 04. 2021. u 15:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 900

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Vojin Mijatović oglasio se povodom posjete delegacije Ministarstva odbrane Srbije, na čelu s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem Banjoj Luci.

On je postavio javno pitanje ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću, direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću i direktoru SIPA-e Darku Ćulumu.

"Delegacija Ministarstva odbrane Srbije na čelu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem juče je boravila u posjeti Banjoj Luci.

Gospodo šta načelnik generalštaba susedne države traži na teritoriji naše zemlje u momentu kada nacionalni lideri u našoj zemlji otvoreno zveckaju oružijem i ponovo prizivaju sukobe?

Šta načelnik generalštaba susedne države radi u Banja Luci a da nisu prisutni ministar odbrane BiH ili neko od generala iz oružanih snaga BiH?
‼️Tražim hitno bez odlaganja da direktori OSA-e i SIPA-e izveste javnost koji je razlog ove posete!

U Bosnu i Hercegovinu su svi dobrodošli, ali se zna da vojne strukture druge zemlje mogu i trebaju da se sretnu samo sa vojnim strukturama naše zemlje. U ovom trenutku ste dužni građanima dati hitan odgovor povodom ove u najmanju ruku čudne posete", piše Vojin Mijatović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)