Nihad Uk i Sabina Ćudić komentirali PZD i Vojina Mijatovića: "Historijska greška"

7
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk i Sabina Ćudić komentirali PZD i Vojina Mijatovića: "Historijska greška"
Radiosarajevo.ba / NIhad Uk, Vojin Mijatović, Sabina Ćudić

Generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk je u emisiji Špica na TVSA komentirao objavu potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, u kojoj kaže da mjesto premijera Kantona Sarajevo ne treba biti prepušteno Našoj stranci.

"Nimalo korektan komentar Mijatovića, to je proizvod frustracije. Što pojedinci govore smatram ličnim mišljenjem", kazao je Uk.

Razlog što je NS glasna po pitanju ne davanja mandata SNSD-u, Uk navodi kako apelira da se SNSD-u ne dozvole četiri mandata te da imaju kontrolni mehanizam.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Nihad Uk: Građani već bojkotuju proizvode, ne mogu priuštiti

Nihad Uk: Građani već bojkotuju proizvode, ne mogu priuštiti

"Što se tiče KS, Naša stranka i trojka imaju 18 zastupnika i 19. je Stranka za nove generacije, ne znamo da li Stranka za BiH u većinu. Potrebna je stabilna većina a sa Strankom za BiH to možemo postići", kazao je Uk o mandatima u Kantonu Sarajevo.

O tome ko bi mogao biti sljedeći premijer KS, Uk je kazao da je Forto ozbiljan kandidat da nastavi sve ovo sto je započeto, ali da je trenutno u fokusu stvaranje vlasti na federalnom nivou.

Podsjetimo, Vojin Mijatović je danas na Twitteru napisao kako SDP i NiP u Kantonu Sarajevo ne smiju mjesto premijera prepustiti Našoj stranci.

"Pošto vidim da smo usvojili princip da se svi miješaju u sve, napomena SDP-u i NIP-u u KS, ni po koju cijenu mjesto premijera NS-u, pamet u glavu dosta su male strančice dobijale više nego što zaslužuju! Premijer KS-a ili NIP ili SDP BiH. Dobro jutro, ja rahat dana braćo mila", naveo je Mijatović.

[twitter]https://twitter.com/VojinMijatovic/status/1594963280875106304[/twitter]

Ovim povodom se oglasila i novoizabrana zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sabina Ćudić, a njenu reakciju prenosimo u cjelosti.

"Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita.

Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu - Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od sedamnaest ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS-a.

Pa je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a. Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države. Ispostavlje se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja", napisala je Ćudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije