Vojin Mijatović otvorio Pandorinu kutiju: 'Ne baš kratko, ali vrlo jasno...'

7
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović otvorio Pandorinu kutiju: 'Ne baš kratko, ali vrlo jasno...'
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović poslao je putem Facebooka poruku o planovima Pokreta za državu, te poslao poruku pojedinim političarima.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"NE BAŠ KRATKO, ALI VRLO JASNO

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Nebojša Vukanović

Tog momka sam video svega par puta u životu, u startu mi je bio drag ruku na srce, ako ništa drugačiji. Nikad mu nisam ružnu reč izgovorio dok nije krenuo bez razloga u napad kao dobro trenirani pas.

Interesantno, da javnost zna, dok sam bio zamenik ministra ispred Saveza za promene u istom mandatu Vukanović je bio savetnik Mladena Bosića u Parlamentu BiH tada mu nisam smetao tada nije javno govorio da sam Dodikov čovek, ali toliko o njegovom licimerju.

Potvrđeno: Vojin Mijatović je kandidat za delegata Doma naroda PSBiH

Potvrđeno: Vojin Mijatović je kandidat za delegata Doma naroda PSBiH

Vukanovića je pesma ponela i na žalost opozicije najveću štetu pravi upravo njima, okom je vidljivo da Vukanović lešinari nad opozicijom za radi lične koristi i da je upravo svoje mandate oteo lešinarenjem istom SDS-u i nikom drugom.

Vukanović kao pokvarena ploča ponavlja istu mantru kako sam Dodikov čovek, spominje neistinu oko mog oca, nebulozu koji je izmislila Aleksandra Pandurović oko nekih izmišljenih događaja iz Kine u nadi da će sto puta ponovljena laž postati istina.

Za razliku od Vukanovića koji kao besan pas laje non stop, ja intezivno razgovaram sa ljudima iz PDP-a i SDS-a oko situacije u vezi Doma naroda i koliko god nam stavovi bili udaljeni razgovaramo, moram priznati da mi se izvinjavaju zbog Vukanovićevih šizofrenija i da mi tvrde da je neuračunljiv.Naravno i za ovo imam dokaze.

Razgovaram inetezivno i sa predstavnicima međunarodne zajednice koji se takođe ograđuju od istog Vukanovića, takođe i za ovo imam dokaze.

Da zaključim ja neću komunicirati sa Vukanovićem jer je nebitan i ne pita se ništa, razgovore ću nastaviti sa ljudima iz SDS-a i PDP-a jer se poznajemo preko dve decenije i dugujemo građanima da razgovaramo bez obzira da li ćemo doći do dogovora.

Arnaut i slični

Kada je u pitanju Republika Srpska vi ste nebitni, ne postojite, niko ne zna ko ste, vama je 49% teritorije BiH daleka zemlja koja vam služi samo da pokrijete svoje političke promašaje i prevare.
Vi ste budžetske štetočine, vi ste paraziti ovog društva, vi ste podjednak problem po ovu zemlju kao i politike Dodika i Čovića.

Vaš sav patriotizam staje u vaše mandate i budžetske plate vaših porodica, a malo ko od vaše familije ima da nije prikačen na budžet.

Vaš populizam je poguban za ovu zemlju vi ste pogonska snaga Dodika i Čovića, Vukanovića u konačnici i respektujem, a vi mi se gadite.

I vrlo jasno, bolje vam je da ćutite o vama imam podataka da ću vas zgadiit građanima ove zemlje dok ste živi, tako da tišina, jer što ste tiši to vam produžava vek na budžetu.

Pokret za državu

To je ideja koju je zapravo predložio moj partijski kolega Denis Bećirović u vremenu kada je Milorad Dodik atakovao jako na ustavni poredak BiH.

Pozvao je Denis tada na udruživanje svih pro bosanskohercegovačkih stranaka protiv udara na ustavni poredak BiH.

Ni danas ništa manji nije atak na ustavni poredak BiH od strane istih aktera, ne vidim šta se pormenilo, pitam se jel nema više ataka na ustavni poredak BiH.

Mi smo isti recept primenili u Republici Srpskoj u napravili uspeh. Postali smo bitan politički faktor i pitamo se aktivno kada je u pitanju eventualna blokada države BiH.

Vojin Mijatović poručio iz Banje Luke: 'Džaba vrište samozvani “lideri”, džabe pljujete i klevećete'

Vojin Mijatović poručio iz Banje Luke: 'Džaba vrište samozvani “lideri”, džabe pljujete i klevećete'

Stava sam da ni SNSD ni opozicija ne smeju imati kontrolni paket za blokadu države. Stava sam da ni po koju cenu ne smemo snsd-u dati 4 ali isto tako ni po koju cenu ne smemo ni opoziciji dati u ruke sudbinu BiH.

Javnost treba znati da je i politički Beograd duboko uključen u ovu akciju na strani opozicije a meni je to samo razlog više da ne odustajemo po svaku cenu. Naravno za ovo imam i dokaze.

Kada je u pitanju BiH nikad neću dozvoliti da se pitaju Beogard i Zagreb!

Pozivam najodgovornije BiH političke lidere, tri najveće BiH političke stranke Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića i Željka Komšića da sa zajedničkim stavom jako stanu iza Pokreta za državu.
Pozivam ih da pokažemo BiH jedinstvo i da krenemo u jaku diplomatsku akciju i prema međunarodnoj zajednici i i prema opoziciji, nakon Schmidtove odluke oko izbornog zakona ovo može biti poslednji ekser u kovčeg građanske BiH i nakon ovoga nema povratka. Nemojte nam okretati leđa, svi ćemo platiti preveliku cenu za to!

Ovo je jedinstvena prilika i prvi put u postdejtonskog istoriji da proBiH stranke imaju kandidate za delegate iz reda Srpskog naroda u Domu naroda BiH i prvi puta prilika da ključeve sigurnosti BiH držimo u svojim rukama.

Ukoliko svi dozvolimo da nas zastraše jeftini politički populisti i budžetski lešinari onda svi zajedno nismo vredni ove zemlje.

Ja odustati neću, a na vama je hoćete li nas ostaviti u “Donjecku”. Ovo je mnogo bitnije od bitke za vlast u FBiH.

Mijatović: "Sav bh. patriotizam pada u vodu kad jedni odu u opoziciju, a jedni ostanu u vlasti"

Mijatović: "Sav bh. patriotizam pada u vodu kad jedni odu u opoziciju, a jedni ostanu u vlasti"

Pozivam lidere SDS-a i PDP-a da shvate da su zbog populizma i lešinarenja Vukanovića i sličnih u svojim redovima doživeli debakl od strane SNSD-a i doveli do ovakve situacije i da sada preuzmu odgovornost, da partnerski onemogućimo blokadu BiH.

Vreme je da promenite politiku i postanete stvarna alternativa bez bojazni da će vas iko proglasiti izdajnicima. U suprotnom omogućili ste SNSD-u kontrolu BiH, a sebe potpuno eliminisali iz politike naredne 4 godine, bez mogućnosti da budete deo vlasti na nivou BiH.

Pokažite političku zrelost otkinite se od uticaja Beograda, ovo je naša zajednička zemlja u kojoj svi zajedno živimo.

Predstavnicima međunarodne zajednice jasna poruka hvala vam za sve što radite za BiH, ali nemojte se mešati u unutrašnje odnose BiH, do juče su vam i SNSD I SDA bili parteri za sve razgovore, a već danas menjate kurs, obajsnite barem javnosti šta se dogodilo da vaši decenijski partneri danas nisu više dobri i zašto HDZ nije u istom košu.

Ja vas molim, svaka je pomoć dobrodošla ali prestanite se više igrati sa ovom zemljom i ovim ljudima.

Možda sam ja za sve u krivu, ali ako jesam neka nam konačno saopšte da mi koje se tako osećamo i izjašnjavamo nikada nećemo biti Bosanci i Hercegovci u Bosni i Hercegovini.

Recite iskreno ako je tako, recite nam da su Dodik i Čović u prevu i da postoje samo Srpska, Bošnjačka i Hrvatska reprezentacija, a da naša BiH reprezentacija više ne igra!", naveo je Vojin Mijatović.

[facebook]https://www.facebook.com/vojinbg/posts/pfbid0TjqRbJ1Xc5yVeRbN9dTpdCJoUaiaHhFf1DvZp8PUY9Na9WRdK21BGYa6o3gou7sal[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije