Vojin Mijatović s predstavnicima Svjetske banke: Urađen projekat vrijedan 2,3 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović s predstavnicima Svjetske banke: Urađen projekat vrijedan 2,3 miliona KM
Foto: Vlada FBiH / Vojin Mijatović s predstavnicima Svjetske banke u BiH

Ministar razvoja, poduzentištva i obrta u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović (SDP) sastao se s predstavnicima Svjetske banke. 

Saopštenje ministra Mijatovića prenosimo u cijelosti: 

"Dopremijer Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović sastao se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa predstavnicama Svjetske banke u BiH, višim specijalisticama za finansije i privatni sektor, Jane C. Hwang, Ruvejdom Aliefendić i Tanjom Latić.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Ministar Mijatović ovom prilikom zahvalio se na dosadašnjoj saradnji sa Svjetskom bankom u BiH, posebno na Projektu oporavka i podrške preduzećima u protekle dvije godine. Cilj ovog projekta koji Ministarstvo realizira uz podršku Svjetske banke je davanje podrške oporavku mikro, malih i srednjih preduzeća pogođenih pandemijom koronavirusa.

Sa zadovoljstvom je konstatirano da je realiziran projekt 'Jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća za 2021. godinu' u vrijednosti od 1,2 miliona eura (2,3 miliona KM), a kojim je obuhvaćeno 80 korisnika.

Također, istaknuto je da je u završnoj fazi realizacija drugog dijela projekta za proteklu godinu u vrijednosti od 1,4 miliona eura (2,7 miliona KM), te koji obuhvata 96 korisnika.

Ministar Mijatović na sastanku je predstavio ideju da Ministarstvo organizira veliku konferenciju sa međunarodnim donatorima i kreditorima. Cilj konferencije je pregled stanja i efekata uloženih finansijskih sredstava, kao i dogovor zajedničke strategije kako bi se racionalizirala ulaganja i projekti podrške malim i srednjim preduzećima u Federaciji BiH."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije