Vojin Mijatović: SDP je najveća i jedina istinska građanska partija Bosne i Hercegovine

8
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: SDP je najveća i jedina istinska građanska partija Bosne i Hercegovine
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Potpredsjednik Vlade FBiH (SDP) i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović oglasio se danas, 14. septembra, na društvenim mrežama, poručivši kako je "SDP najveća i jedina istinska građanska partija BiH".

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Imam potrebu da kao potpredsednik SDP BiH i kao čovjek koji je na prošlim izborima ostvario drugi po redu broj glasova u SDP BiH, naglasiti neke bitne stvari.

Kćerka hrabrog rudara Asima Šehanovića: "Ispraćala sam ga, pa se okretala uvijek, da ga zapamtim"

Kćerka hrabrog rudara Asima Šehanovića: "Ispraćala sam ga, pa se okretala uvijek, da ga zapamtim"

Mi nismo ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvtaska već bosanskohercegovačka partija.

Mi nismo partija nacionalističkih, populističkih i sličnih utopijskih stavova, već partija evropskih i civilizacijskih vrednosti.

Mi nismo partija prošlosti, već partija koja vodi našu zemlju u budućnost.

🇧🇦SDP JE NAJVEĆA I JEDINA ISTINSKA GRAĐANSKA PARTIJA BIH 🇧🇦Imam potrebu da kao potpredsednik SDP BiH i kao čovek koji...

Posted by Vojin Mijatovic on Thursday, September 14, 2023

Mi smo partija razgovora, kompromisa i slobode govora svakog našeg člana, a ne sekta jednoumlja.

Mantra koja se ponavlja već mjesecima kako je na sceni izdaja, je ništa drugo nego perfidno osmišljeni projekat laži koji ima samo jedan cilj, povratak na vlast režima koji je vladao 27 godina.

Taj isti režim je s Dodikom u zagrljaju decenijama, a svo to vrijeme Dodik je nekoliko stotina puta najavio i 'krenuo' u nezavisnost, 'ukinuo' i ukidao institucije BiH, 'otjerao' i tjerao stranca i još sto nebuloza koje ponavlja decenijama.

ALI ONO ŠTO JE BITNO, DRUGARICE I DRUGOVI:

Mi u SDP-u smo tim i sve u našim političkim karijerama dugujemo SDP-u BiH!

Na projekat bivšeg režima koji nazivaju "Izdaja" moramo odgovoriti radom i konkretnim životnim stvarima, jer njihov cilj je da i građani ali i mi sami počnemo vjerovati u njihovu laž.

Niko iz SDP BiH nije, niti će prodati ništa ni Dodiku ni Čoviću i za nas država BiH nema cijenu i nikome, a posebno njima se mi nemamo šta pravdati, mi odgovaramo samo građanima ove zemlje.

Vrijeme je da stanemo s dnevnim, često subjektivnim i paušalnim ocjenama koje proizilaze često iz neutemeljenog straha ili ličnih frustracija. SDP- ovke i SDP-ovci dobili smo priliku i preuzeli odgovornost, da mijenjamo stanje.

Neće ići lako, i bit će teško, ali znam da možemo i hoćemo, ovo je naša generacijska obaveza i nemam pravo da kiksamo zbog ličnih frustracija ili nedostatka hrabrosti. Drugarice i drugovi, neka oni pričaju, mi moramo raditi, naša obaveza su građani BiH, a ne ni Dodik, ni Čović, ni Izetbegović.

Hrabro, svi u jedan stroj, puno dugujemo SDP-u BiH, a još više našoj domovini."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije