Vojin Mijatović poslao poruku: Drugovi i drugarice iz režima mogli ste ovo malo bolje!

14
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović poslao poruku: Drugovi  i drugarice iz režima mogli ste ovo malo bolje!
Foto: Kolaž / Skup u Banjoj Luci

Policijska uprava Banja Luka prije nekoliko dana zabranila je obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ovom gradu u organizaciji SDP Banja Luka.

Na ovaku sramotnu odluku reagovali su brojni antifašisti u našoj zemlji, između ostalih, Sead Đulić, Bakir Nakaš i Nijaz Skenderagić koji su slučaj komentarisali za portal Radiosarajevo.ba.

O zabrani se oglasio i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je jasno poručio da im je ovim potezom MUP RS zabranio da vole svoju zemlju.

Švicarska je pobjednik Eurosonga 2024!

Švicarska je pobjednik Eurosonga 2024!

"Policijska uprava Banja Luka je Rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog skupa, imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih rekacija, kao i operativne informacije da se građani od strane pojedinaca javno pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog javnog skupa", naveo je MUP RS u svom obrazloženju zašto je zabranio skup.

No, sudeći po fotografijama koje stižu iz Banja Luke, razlog za zabranu ipak nisu bili nezadovoljni građani već vladajući režim.

MUP RS zabranio obilježavanje Dana državnosti u Banjoj Luci: Razlog - sigurnosna prijetnja?!

MUP RS zabranio obilježavanje Dana državnosti u Banjoj Luci: Razlog - sigurnosna prijetnja?!

Kakva je situacija u Banja Luci podijelo je Mijatović na društvenoj mreži x.com.

"Ispred kancelarije SDP-a u Banja Luci, okupio se veliki broj građana ( cca30). Da nam živi Bosna i Hercegovina!!! Drugovi i drugarice iz režima mogli ste ovo malo bolje", poručio je Mijatović uz objavu.

[twitter]https://twitter.com/VojinMijatovic/status/1728364344214278390[/twitter]

Osim Vojina Mijatovića, snimak iz Banja Luke podijelio je i psiholog Srđan Puhalo.

Na njegovom snimku vidimo bivše borce VRS kako "protestiraju" uz pjesmu Srpkinja je mene majka rodila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije