Vojin Mijatović o izborima: 2. oktobra je ključna utakmica između Srbije i Bosne i Hercegovine

4
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović o izborima: 2. oktobra je ključna utakmica između Srbije i Bosne i Hercegovine
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Kandidat probosanskih stranaka u bh. entitetu RS za člana Predsjedništva BiH Vojin Mijatović (SDP), oglasio se na Facebook profilu povodom predstojećih oktobarskih izbora.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Bitka svih bitaka-vlast me naziva izdajnikom, a opozicija da sam Dodikov, a oni svi zajedno srbijansko-ruski igrači 

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Mijatović: Vitalni nacionalni interes Srba je država BiH

Mijatović: Vitalni nacionalni interes Srba je država BiH

Iako naizgled nebitno izbor za člana Predsedništva iz entiteta Republika Srpska je najveća ideološka bitka na predstojećim izborima.

Veliku nervozu je izazvala moja kandidatura i kod vladajućih i kod opozicionih, napadi su konstantni, vlast me naziva izdajnikom, izrodom, prodanom dušom, a opozicija me preko svojih pajaca optužuje da sam Dodikov da igram za vlast jer eto oni bi kao pobedili da nije mene.

Istina je zapravo sledeća:

Meni je Bosna i Hercegovina domovina i država, Republika Srpska je za mene entitet, ja se zalažem za građansku državu i ista prava za svakog čoveka u BiH, za mene je Srbija susedna država, u Srebrenicu idem na obeležavanje genocida nad Bošnjačkim narodom, a za mene su Kardžić i Mladić zločinci.

Njima je Bosna i Hercegovina nametnuta tvorevina, njima je Republika Srpska država, zalažu se samo za jedan narod, Srbija im je matica i domovina, u Srebrenicu ne idu i negiraju genocid, a Karadžić i Mladić su im heroji.

02. oktobra je najveća bitka upravo za ovu poziciju, sa jedne strane Srbijansko-ruske reprezentacije koju vode kandidat vlasti i kandidat opozicije i sa druge strane Bosansko hercegovačke reprezentacije koju vodi Vojin Mijatović 100% Srbin 101% Bosanac.

Idemo svi zajedno po pobedu za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

02. oktobra ključna utakmica između Srbije i Bosne i Hercegovine, svi na teren moramo pobedit, jer mi branimo našu zemlju, a oni igraju za susednu zemlju!!!, poručio je Mijatović.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=5761897460489649&set=a.1799236656755769[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije