Vlast u Sarajevu uputila apel građanima o klanju kurbana

0
Radiosarajevo.ba
Vlast u Sarajevu uputila apel građanima o klanju kurbana
Foto: Anadolija / Ilustracija

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo održalo je sastanak sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad i Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo povodom predstojećeg Kurban-bajrama.

Prisutni su na sastanku razgovarali o načinu odlaganja kurbanskih kožica i otpada od kurbana što se pokazalo kao problem tokom prethodnih godina.

Cilj je da se koordiniranim radom spriječi nelegalno odlaganje otpada tokom bajramskih dana, te da se otpad odloži na propisan način.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Kako je rečeno, vrlo je važno povesti računa o nejestivim i neupotrebljivim ostacima koji nastaju prilikom klanja, a koji predstavljaju otpad životinjskog porijekla. Neadekvatnim zbrinjavanjem može doći do narušavanja okoliša, što u konačnici može i negativno utjecati na zdravlje ljudi.

Nadležni su pozvali građane da se pridržavaju propisa prilikom klanja i odlaganja otpada nakon klanja kurbana, naročito pazeći prilikom obrade i pripreme mesa s obzirom na izrazito visoke temperature u narednim danima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije