Vladimir Stanimirović uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti: Prijetio ministru sigurnosti BiH

5
Radiosarajevo.ba
Vladimir Stanimirović uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti: Prijetio ministru sigurnosti BiH
Foto: SIPA / SIPA je uhapsila Vladimira Stanimirovića u srijedu navečer

Vladimir Stanimirović, direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH, kojeg su u srijedu, 21. augusta, uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), tereti se za upućene prijetnje koje ugrožavaju sigurnost.

Navodi se da su prijetnje bile upućene ministru sigurnosti BiH i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH, izjavio je za Nezavisne da je Stanimirovića vidio jednom u životu i da ne zna za "prijetnje koje je uputio". 

Vladimir Putin o neuspjehu u Kursku: 'Nemojte mene kriviti…'

Vladimir Putin o neuspjehu u Kursku: 'Nemojte mene kriviti…'

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, u saopćenju, dalo je sljedeću izjavu "Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e lišili su slobode Vladimira Stanimirovića (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1. u vezi sa stavom 2. KZ-a RS, a sve u vezi sa članom 7. stav 1. tačka b) Zakona o Sudu BiH, a zbog prijetnji upućenih ministru sigurnosti BiH i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH".

Iz Tužilaštva BiH navode da će, nakon što Stanimirović bude predat tužiocu, te ispitan u svojstvu osumnjičenog, postupajući tužilac preuzeti dalje mjere u skladu sa zakonom.

Potvrđeno: SIPA uhapsila Vladimira Stanimirovića

Potvrđeno: SIPA uhapsila Vladimira Stanimirovića

Vladimir Stanimirović je rukovodeći državni službenik na položaju sekretara sa posebnim zadatkom.

Na ovoj poziciji je od 1. juna 2022. godine. Ranije je radio kao rukovodilac Jedinice za internu reviziju JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije