BiH / Vlada TK odobrila sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje boraca

14. 08. 2019. u 11:36:00 Fena

Shares: 0

Vlada Tuzlanskog kantona danas je na sjednici utvrdila uslove, kriterije i postupak za dodjelu finansijskih sredstava za osiguravanje povoljnijih uslova za zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice.

Za realizaciju ovog programa Vlada je u budžetu Tuzlanskog kantona za 2019. godinu osigurala ukupno 750.000,00 KM.

Kako je saopćeno nakon sjednice Vlade, cilj je da se putem izdvajanja određenih finansijskih sredstava omogući otvaranje novih radnih mjesta time što bi pripadnici braniteljskih kategorija pokrenuli, odnosno proširili postojeću poslovnu djelatnost na području Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi pravo na dodjelu sredstava imaju nezaposlena lica definirana Zakonom o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji i privredna društva, samostalne djelatnosti i radnje.

Pravo na dodjelu sredstava moći će se ostvariti pod uslovom da su korisnici prava prijavljeni na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona, odnosno da su registrovani kod nadležnog organa, i da u skladu sa svojim biznis planom planiraju otvaranje novih radnih mjesta za borce i članove njihovih porodica.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA