Vlada TK: Odobreno 170.000 KM za dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja

Fena
Vlada TK: Odobreno 170.000 KM za dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja
Vlada TK-a usvojila je Odluku o odobravanju sredstava na ime jednokratnih novčanih primanja dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja i članovima uže porodice poginulog, umrlog ili nestalog dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja u 2016. godini.

Za ove namjene iz budžeta TK izdvojena su sredstva od 170.000 KM.

Ministar za boračka pitanja u Vladi TK Fahrudin Skopljak kazao je na pres-konferenciji da je pravo na jednokratna novčana primanja dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja utvrđeno Zakonom o dopunskim pravima boraca.

Po njegovim riječima, na području TK ovo pravo konzumira 443 dobitnika najviših ratnih priznanja, od toga 308 zlatnih ljiljana.

Vlada TK usvojila je i Odluku o izmjenama Programa korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja s kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko-invalidske  zaštite u 2016. godini.

Do izmjene ovog programa je došlo, pojašnjava Skopljak, zbog potrebe da se izmijene određeni rokovi za završetak izrade monografije Drugog korpusa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije