Vlada TK izdvojila 1,4 miliona KM: Stipendije za 1.500 studenata i učenika

Radiosarajevo.ba
Vlada TK izdvojila 1,4 miliona KM: Stipendije za 1.500 studenata i učenika
Foto: TIP / Vlada TK

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona danas je održana svečanost na kojoj su potpisani ugovori o dodjeli stipendija sa studentima koji su ostvarili pravo za akademsku 2018/2019 godinu. Ove godine za stipendiranje 909 učenika i 667 studenata Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila je 1,4 miliona KM. Mjesečni iznos stipendije iznosi 120 KM, prenosi Anadolu Agency (AA).

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je kazao da mu je čast i veliko zadovoljstvo što je u prilici da učestvuje u dodjeli stipendija, koje su za ukupno 1.576 učenika i studenata iz kategorija boračke populacije obezbijedili Vlada TK i Ministarstvo za boračka pitanja, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove  kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

”Za ovu namjenu u ovogodišnjem budžetu Tuzlanskog kantona osigurali smo ukupno 1.383.000,00 KM, od čega ćemo sa ukupno 725.000,00 KM stipendirati studente, a učenike sa 675.000,00 KM“, rekao je Suljkanović dodajući da se nada da će ovi mladi ljudi nastaviti uspjehe koji su već pokazali i biti nosioci progresa i razvoja u Bosni i Hercegovini.

Dodjele stipendija učenicima i studentima iz reda boračke populacije projekat je koji niz godina provode Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo za boračka pitanja. Učenici koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije putem Ministarstva za boračka pitanja u školskoj 2018/2019 godinu ugovore su počeli potpisivati 6. juna u općinskim službama za boračko-invalidsku zaštitu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije