BiH / Regoje: U Češkoj ne sumnjaju da je u pitanju bilo kakvo krivično djelo

11. 06. 2019. u 16:10:00 Fena

Shares: 0

Načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje, povodom sinoćnje tragedije kada je jedan od učenika iz Bosne i Hercegovine izgubio život u Pragu, za agenciju FENA je izjavio da za sada nadležni istražni organi zemlje domaćina ne sumnjaju da je u pitanju bilo kakvo krivično djelo.

Naveo je da istražni organi nastavljaju sa istragom i očekuje sa da uskoru budu poznati svi detalji i okolnosti tog tragičnog događaja.

Ministar-savjetnik Regoje je potvrdio da su predstavnici Ambasade BiH u Pragu od prvih sinoćnjih informacija o tom događaju u kontaktu kako s nadležnim istražnim organima tako i vođama ove grupe učenika koja je u posjeti Češkoj Republici.

“Predstavnici ambasade očekuju zvanični izvještaj istražnih organa kako bi o tome informisali nadležne službe u Ministarstvu inostranih poslova BiH, a istovremeno su spremni pružiti svu neophodnu pomoć i podršku kako porodici nastradalog učenika tako i ostatku grupe”, rekao je Regoje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA