Vlada RS prihvatila uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne slučajeve u BiH

6
Radiosarajevo.ba
Vlada RS prihvatila uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne slučajeve u BiH
Foto: Vlada RS / Sjednica Vlade RS

Vlada bh. entiteta Republike Srpske je prihvatila je i informaciju o Nacrtu zakona o dopunama Zakona o komunikacijama u dijelu koji se odnosi na uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112.

"Vlada Republike Srpske podržava uvođenje evropskog broja za hitne slučajeve 112 uz uvažavanje ustavnih i zakonskih nadležnosti Republike Srpske i saglasna je sa Nacrtom zakona o dopunama Zakona o komunikacijama u dijelu koji se odnosi na uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112", saopćeno je nakon sjednice koja je održana u četvrtak, 15. augusta.
 
Entitetsko Ministarstvo saobraćaja i veza zaduženo je da Ministarstvu komunikacija i transporta BiH dostavi mišljenje na Nacrt zakona o dopuni Zakona o komunikacijama u dijelu koji se odnosi na uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112.

"Zadužuju se sve entitetske institucije koje nakon donošenja ovog zakona, na bilo koji način budu učestvovale u postupku uvođenja jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112 sa tehničkog, organizacionog i svakog drugog aspekta da osiguraju zaštitu interesa i nadležnosti Republike Srpske.

Donosimo ideju za ljetni ručak: Musaka od patlidžana

Donosimo ideju za ljetni ručak: Musaka od patlidžana

Zadužuje se Ministarstvo saobraćaja i veza da u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju o ovom zaključku upozna zastupnike u Parlamentarnoj skupštini BiH i ministre u Vijeću ministara BiH koji dolaze iz Republike Srpske", navodi se u saopćenju nakon sjednice Vlade RS.

Kako se navodi u informaciji, Ministarstvo komunikacija i transporta BiH u ovom Nacrtu zakona uvažilo je primjedbe koje su kao usaglašene na nivou Republike Srpske i dostavljene u julu.

"Nacrt zakona koji je u prilogu informacije stvara zakonski preduslov za uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112 u Republici Srpskoj i BiH uz uvažavanje ustavnih i zakonskih nadležnosti u pogledu rada hitnih službi", zaključeno je iz Vlade RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije