Afera Kisik / Vlada RS podnijela krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića

01. 10. 2021. u 17:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vlada RS-a saopštila je da je uputila danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luke, krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banja Luke i komandanta Štaba za vanredne situacije Grada Banja Luka.

"Krivična prijava je upućena zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi iz člana 195. Krivičnog zakonika RS-a naslova - Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Kako se dodaje u saopštenju, u prijavi se, između ostalog, navodi da je "gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji RS-a i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvjesnost kod stanovništa RS-a iznoseći lažne i neistinite tvrdnje.

Iznoseći neistinite navode da se na UKC RS, kao i drugim zdravstvenim ustanovama - bolnicama na teritoriji RS, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti – COVID-19, koji je već odnio nebrojeni broj života, daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)