Stanivuković pokazao šokantne fotografije kuhinje u bolnici u Banjoj Luci

4
Radiosarajevo.ba
Stanivuković pokazao šokantne fotografije kuhinje u bolnici u Banjoj Luci
Printscreen / Draško Stanivuković

Inspekcija Grada Banjaluka je utvrdila da u kuhinji na Univerzitetskom kliničkom centru RS nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka, zbog čega će biti urađeno uzorkovanje, jer ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze.

Ovo je rekao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, pokazujući fotografije katastrofalnih uslova u kuhinji UKC RS.

"Pogledajte vlagu, pogledajte podove, pogledajte zidove. Ovo je kuhinja na Univerzitetskom kliničkom centru RS, gdje se sprema 3.000 obroka. Ovako kuhinja izgleda, a sutra će reći, širite paniku, pacijetni neće da jedu", rekao je Stanivuković.

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Stanivuković pokazao šokantne fotografije kuhinje u bolnici UKC RS - undefined

Printscreen: Stanivuković pokazao šokantne fotografije kuhinje u bolnici UKC RS

Dodao je da inspektori koji su bili na terenu kažu da u životu nisu vidjeli takvo nešto.

"Kuharice pripremaju obroke u čizmama. Zar ne treba da o ovom govorim? Treba sve da ih bude sramota. Taj čovjek dane 35 miliona KM za garažu, a ima kuhinju sa ovakvim uslovima. Šta taj čovjek treba da uradi da podnese ostavku? Najveća smrtnost, najviše samoubistava... Ovakva kuhinja, klizište oko garaže, garaža od 35 miliona KM, afera Kiseonik… Gdje mi živimo?. Ovo je za zatvora", kazao je, između ostalog, Draško Stanivuković.

Gledajte kako je bilo u emisiju "Puls" BN televizije, gdje zajedno sa Stanivukovićem gostovao i Nebojša Vukanović - otkrivaju nove detalje iz afere Kisik, UKC RS...:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije