Vlada RS donijela odluku: Sutra je neradni dan

1
Radiosarajevo.ba
Vlada RS donijela odluku: Sutra je neradni dan
Arhiv / Vlada RS

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da je sutra, 22. novembar neradni dan, saopćeno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

Kako je precizirano, tog dana neće raditi organi RS i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove.

"Rukovodioci navedenih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana", navodi se u saopćenju.

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

BiH danas obilježava 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

U bh. entitetu RS, u skladu sa entitetskim zakonom o praznicima, današnji dan, 21. novembar, obilježava se kao Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i neradni je dan.

S obzirom na to da je pao u nedjelju, neradni dan je prvi naredni - ponedjeljak.

U Federacija BiH, ponedjeljak je radni dan, a za četiri dana, 25. novembra, neradnim danom će biti obilježen Dan državnosti BiH.

Radi se o datumu kad je na zasjedanju Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine u Mrkonjić-Gradu potvrđena državnost BiH u okviru granica tadašnje Jugoslavije.

Više o Daytonu i 26 godina poslije, te brojnim opstrukcijama i najavama Milorada Dodika o otcjepljenju  RS od BiH, pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije