Vlada KS: U Novom Gradu uskoro 1.000 novih parking mjesta

1
Radiosarajevo.ba
Vlada KS: U Novom Gradu uskoro 1.000 novih parking mjesta
FOTO: Facebook / Edin Forto i Semir Efendić

Nakon peticije putem mjesnih zajednica Dobrinja i Saraj polje, Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku kojom će se smanjiti cijene korištenja gornjih etaža u navedenim sarajevskim naseljima, i to sa 40 na 20 KM i smanjenje cijene garažnih mjesta sa 60 na 50 KM.

Ovu informciju je objavio načelnik općine Novi Grad, Semir Efendić.

"Nakon peticije koja je provedena od 07. 06. do 08. 07. putem mjesnih zajednica Dobrinja A, B, C, D, i Saraj Polje prilikom čega je prikupljeno više od 5 hiljada potpisa kojima se tražilo smanjenje cijena zakupa gornjih etaža na garažama na Saraj Polju i Dobrinji i nakon sastanaka koji su održani sa premijerom kantona Edinom Fortom i ministrom komunalne infrastrukture Enverom Hadžiahmetovićem, Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku kojom se smanjuju cijene korištenja gornjih etaža sa 40 na 20 KM i smanjenje cijene garažnih mjesta sa 60 na 50 KM", napisao je Efendić.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Dodao je kako bi na ovaj način više od 1000 mjesta na gornjim etažama trebalo biti brzo stavljeno u funkciju te bi se time znatno smanjile gužve unutar naseljskih parkinga koji su sada uglavnom preopterećeni velikim brojem automobila.

"Osim toga, od danas je u funkciji novi režim sa potapajućim stubićima na Bulevaru Branilaca Dobrinje gdje je kretanje automobila onemogućeno radnim danima poslije 17 sati i vikendom. U toku radnog vremena, radnim danima od 06.00 do 17.00 h, automobili se i dalje mogu kretati i zadržavati unutar Bulevara, što je režim koji će se zadržati u narednom periodu, a sve do potpunog uređenja Bulevara kao pješačke zone", objavio je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije