Vlada KS počinje mjerenje emisije izduvnih gasova iz vozila

0
Radiosarajevo.ba
Vlada KS počinje mjerenje emisije izduvnih gasova iz vozila
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Zagađenje u Sarajevu

Vlada Kantona Sarajevo će sutra, 01. jula 2022. godine, u 9:30 sati na Betaniji (skretanje za stadion Koševo) započeti istraživanje u okviru kojeg će se mjeriti emisije izduvnih gasova iz vozila.

Istraživanje provode Švedska agencija za zaštitu okoliša (Swedish EPA) i Švedski institut za istraživanje okoliša (IVL) u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Mjerenja se vrše na odabranim prometnim cestama u Sarajevu, a na osnovu sprovedenog istraživanja i rezultata, trebale bi biti uvedene potrebne mjere s ciljem poboljšanja kvaliteta zraka u Sarajevu.

Ovoj aktivnosti prisustvovat će ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović, kao i predstavnici ovog i Ministarstva saobraćaja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije