Vlada KS održala hitnu sjednicu: Odobrena sredstva za pomoć porodicama

2
Radiosarajevo.ba
Vlada KS održala hitnu sjednicu: Odobrena sredstva za pomoć porodicama
FOTO: Radiosarajevo.ba / Vlada KS održala hitnu sjednicu zbog požara u sarajevskom naselju

Vlada Kantona Sarajevo je na hitnoj sjednici održanoj danas donijela zaključak o mjerama sanacije posljedica požara u naselju Buća Potok.

Zaduženo je Ministarstvo finansija KS da omogući trošenje tekuće rezerve Budžeta KS, radi pomoći u saniranju šteta nastalih u ovom požaru.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS je zaduženo da u saradnji sa partnerima osigura potrebne udžbenike i školski pribor za svu školsku djecu porodica koje su u požaru ostale bez svojih domova, za školsku 2021/22. godinu.

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

Ovo ministarstvo će također osigurati jednokratnu interventnu pomoć u iznosu od 400,00 KM po djetetu iz pomenutih porodica, za pokrivanje najprioritetnijih potreba djece i učenika.

Vlada je zadužila i Kantonalnu upravu civilne zaštite da stavi na raspolaganje svoje kapacitete za zbrinjavanje porodica koje su u ovom požaru ostale bez svojih domova.

Imenovan je koordinator koji će usklađivati aktivnosti na sanaciji posljedica ovog požara sa Općinom Novi Grad Sarajevo, navodi se u saopćenju Vlade KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije