Vlada KS: Nasilje neće slomiti našu odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu

3
Radiosarajevo.ba
Vlada KS: Nasilje neće slomiti našu odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu
Foto: Vlada KS / Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk

Vlada KS uputila podršku načelniku Čengiću: Nasilje neće slomiti našu odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu.

Vlada Kantona Sarajevo oštro osuđuje jutrošnji napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića. Takvi kukavički činovi nasilja protiv naših javnih službenika, kako se navodi u reakciji Vlade, su neprihvatljivi i protive se svim principima demokratije i vladavine prava.

"Obećavamo maksimalne napore i saradnju sa svim relevantnim institucijama kako bismo otkrili počinioce i naredbodavce ovog gnusnog napada. Niko neće biti iznad zakona, a oni koji stoje iza ovog čina nasilja moraju biti privedeni pravdi. Podržavamo načelnika Čengića i njegovu posvećenost javnom služenju.Nasilje neće slomiti našu odlućnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu  u našoj zajednici", poručuju iz Vlade KS.

Željko Komšić: Sjaj ljiljana na našim prsima osvjetljuje našoj djeci put u nova vremena

Željko Komšić: Sjaj ljiljana na našim prsima osvjetljuje našoj djeci put u nova vremena

Pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom incidentu da ih podijele s nadležnim organima, kako bi zajedno osigurali da se ovakvi događaji više ne ponove.

"Vlada Kantona Sarajevo ostaje posvećena zaštiti sigurnosti i integriteta svih svojih građana, te će nastaviti raditi neumorno kako bi osigurala da Kanton Sarajevo ostane sigurno i prosperitetno mjesto za sve", zaključuje se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije