Sastanak Vlade KS i SABNOR o Spomen-parku Vraca: Evo šta su dogovorili

0
Radiosarajevo.ba
Sastanak Vlade KS i SABNOR o Spomen-parku Vraca: Evo šta su dogovorili
Foto: Press KS / Kanton Sarajevo

“Vlada Kantona Sarajevo ostaje posvećena projektu revitalizacije Spomen parka 'Vraca' i očuvanju svega onoga što predstavlja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu”, izjavio je premijer KS Edin Forto na današnjom sastanku sa delegacijom Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini.

Delegaciju SABNOR-a činili su: Sead Đulić, Milan Trivić, Nijaz Skenderagić, Šaćir Hrustemović, Ramiz Mehmedagić i Dino Mustafić.

Dogovorena je izrada plana revitalizacije i očuvanja kompletnog prostora ovog nacionalnog spomenika i simbola borbe protiv fašizma. Za to će biti zadužena radna grupa, koju će formirati Vlada KS, uz konsultacije sa SABNOR-om.

Dijelimo ista mišljenja sa ovom Vladom i nastavljamo tamo gdje smo stali. Pripremit ćemo ozbiljan plan i program i prezentirati ga javnosti devetog maja, na Vracama, na Dan pobjede nad fašizmom“, izjavio je Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a, ovom prilikom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije