Odluka / Vlada KS: Evo kada će biti održana hitna sjednica Skupštine

24. 12. 2020. u 16:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo, kojim je predsjedavao predsjedavajući Elvedin Okerić, utvrdio je današnjoj online sjednici da se u 29. decembra ove godine, sa početkom u 10:00 sati održi 14. hitna sjednica Skupštine KS.

Ova sjednica održat će se u online formatu, uz direktan prijenos na Televiziji Sarajevo.

Na sjednici će biti razmatrani prijedlozi odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Službe za zapošljavanje za prvi kvartal naredne godine, odnosno od 01. januara do 31. marta 2021. godine.

Kolegij je na istoj sjednici utvrdio i termin održavanja 32. radne sjednice ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

Navedena sjednica će se održati u utorak, 5. januara 2021. godine, sa početkom u 10:00 sati, također u online formatu i uz direktan prijenos Televizije Sarajevo.

Na dnevnom redu ove sjednice će, pored zastupničkih pitanja i inicijativa, biti i prijedlog odluke o potvrđivanju novog saziva Vlade KS, jer je danas Komisija za izbor, imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS prihvatila dostavljeni prijedlog sa imenima svih njenih članova.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA