Odlučeno kako će se odvijati nastava za učenike osnovnih i srednjih škola u KS

2
Radiosarajevo.ba
Odlučeno kako će se odvijati nastava za učenike osnovnih i srednjih škola u KS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Đaci

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas zaključak da će se u periodu od 24. maja do kraja školske godine nastava odvijati kao do sada, uz izmjenu "da učenici prvih razreda srednjih škola pohađaju nastavu po kombinovanom modelu u skladu sa Uputstvom br. 11/04-34-2024-3/21 od 2.2.2021. godine, a počev od ponedjeljka 24. maja 2021.godine".

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje je ovaj zaključak proslijedilo svim osnovnim i srednjim školama uz sljedeće obrazloženje:

"Nastavljamo bilježiti povoljnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, što za posljedicu ima daljnje popuštanje mjera. Do kraja nastavne godine ostale su još tri sedmice.

Znamo da će dio učenika prvog razreda srednjih škola pohađati nastavu u školi dvije sedmice, a jedan dio učenika jednu sedmicu.

Ističemo da je cilj ove promjene omogućiti našim učenicima prvog razreda da dođu u školske klupe, da se socijaliziraju i pripreme za normalizaciju stanja i povratak svih učenika u školske klupe".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije