Objavljeni datumi kraja školske godine i upisa u srednju školu KS

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni datumi kraja školske godine i upisa u srednju školu KS
Foto: Arhiv / Odluka Vlade KS o upisu u srednju školu

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo objavilo je datume kraja školske godine za osnovne škole i srednje škole.

Tako učenici 1. i 9. razreda završavaju sa školom 4. juna, učenici od 2. do 8. razreda 11. juna, a za učenike od 1. do 3. razreda (osim za učenike trećeg razreda koji je završni), za srednje škole je 11. juni.

Datumi kraja školske godine - undefined

Foto: Vlada KS: Datumi kraja školske godine

U terminu od 4. do 10. juna škole će imati obavezu da sređuju pedagošku dokumentaciju i evidencije, organiziraju popravne ispite za učenike 9. razreda koji su imali nedovoljnu ocjenu iz jednog predmeta na kraju nastavne godine, te izdavanje dokumentacije učenicima.

Prvi konkursni rok za upis učenika u prvi razred srednje škole je u periodu od 11. do 18. juna, dok je objava istih zadnji dan prvog upisnog roka.

Drugi konkursni rok za upis učenika u prvi razred srednje škole je u periodu od 24. do 28. juna, a rezultati će biti objavljeni zadnji dan drugog upisnog roka.

odluka ks.jpg - undefined

odluka 2.jpg - undefined

Foto: Vlada KS: Kraj školske godine za 9. razred i upisni rok za prvi razred srednje škole KS

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije