Informacije / Vlada KS donijela novu odluku o važenju mjesečnih kupona

04. 01. 2021. u 16:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U cilju eliminiranja gužvi na prodajnim mjestima prijevoznika "GRAS" i "Centrotrans Eurolines", odnosno sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, zaključkom Vlade Kantona Sarajevo sa današnje sjednice, produžen je rok važenja subvencioniranih mjesečnih kupona iz decembra na mjesec januar 2021. godine penzionerima, đacima, studentima, te slijepim i slabovidnim osobama.

“Na osnovu ovog zaključka i saglasnosti prijevoznika, za navedene korisnike kuponi će biti besplatni u januaru. Ministarstvo saobraćaja KS će subvencionirani dio kupona isplatiti prijevoznicima na bazi ispostavljenih faktura, a u isto vrijeme prijevoznici, dakle, neće naplaćivati novčani dio korisniku za karte kojima se produžava period važnosti, odnosno taj dio troška snosit će sami prijevoznici”, naveo je resorni ministar Adi Kalem.

Dodao je da se kroz ovaj vid finansijskih izdvajanja u proteklih sedam mjeseci nastojala pružiti podrška navedenim kategorijama našeg stanovništva u uvjetima pandemije, a prije svega mladima, čija je mobilnost usljed pohađanja online nastave smanjena.

Vlada Kantona Sarajevo primila je danas k znanju Informaciju o organizaciji javnog linijskog prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo u uslovima opasnosti od širenja koronavirusa.

Naloženo je Ministarstvu saobraćaja KS da prati epidemiološku situaciju, te da u saradnji sa prijevoznicima koji obavljaju javni linijski prijevoz putnika na području KS organizuje prijevoz u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA