Vlada Kantona Sarajevo dala saglasnost: Ovo je prilika za novi posao

1
FENA
Vlada Kantona Sarajevo dala saglasnost: Ovo je prilika za novi posao
Foto: Fena / Kenan Magoda

Vlada Kantona Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva kulture i sporta, na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost određenim javnim ustanovama kulture da izvrše prijem u radni odnos devet radnika na neodređeno i određeno vrijeme.

Od toga, planirano je da se u JU Kamerni teatar 55 popune tri upražnjena radna mjesta, dva na neodređeno i jedno na određeno vrijeme, dok je za JU MES - Međunarodni teatarski festival - Scena MESS data saglasnost za popunjavanje jednog radnog mjesta na neodređeno vrijeme.

JU Sarajevska filharmonija odobrena su dva radna mjesta na određeno vrijeme, a u JU Narodno pozorište Sarajevo dva radna mjesta na neodređeno vrijeme.

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Kantonalnom zavodu za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa i prirodnog naslijeđa također je data saglasnost za popunu jednog radnog mjesta.

Posljednjim upošljavanjima ispunit će se zahtjevi za optimalnom popunjenošću nedostajućih kadrova u javnim ustanovama kulture, te na ovaj način menadžmentima ustanova omogućit će bolju organizaciju posla u narednom periodu i njihov kvalitetniji rad, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Ministar kulture i sporta Kenan Magoda je, ovom prilikom, naglasio kako je uloga kulturnih ustanova od izuzetnog značaja, jer jača odnos građana prema kulturi i doprinosi savjesnom oblikovanju svakog pojedinca, kao i njegovoj socijalnoj integraciji u društvenu sredinu.

"Vlada KS želi na sistemski i zakonit način riješiti zapošljavanje kadra u javne ustanove kulture. Odlukom o popunjavanju dodatnih radnih mjesta zasigurno će se poboljšati njihov rad, što donosi i kvalitetnije programe iz oblasti kulture i umjetnosti za sve građane i posjetioce našeg grada", izjavio je ministar Magoda.

Od početka ove godine, aktima Vlade KS data je saglasnost na zapošljavanje ukupno 24 uposlenika u pet ustanova kulture u Kantonu Sarajevo, na neodređeno i određeno vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije