Vlada Kantona Sarajevo će provjeriti sve konkurse raspisane prošle godine

Radiosarajevo.ba
Vlada Kantona Sarajevo će provjeriti sve konkurse raspisane prošle godine
Foto: Vlada KS / Druga vanredna sjednica Vlade KS

Vlada Kantona Sarajevo je danas razmatrala kao tačku Dnevnog reda informaciju Ministarstva saobraćaja o prijemu zaposlenika u Direkciju za ceste. Radi se o četiri nova zaposlenika, od kojih su tri dobila dozvolu i nalog Agencije za državnu službu da moraju biti zaposleni jer je završena konkursna procedura, saopćeno je iz Vlade KS. 

"Ovo je jedan od nekoliko desetina slučajeva pokrenutih konkursnih procedura u prethodnom sazivu Vlade, a koje su zbog sporosti, komplikacija i dužine žalbenih rokova okončane tek sada, te dolaze pred ovu Vladu kao već svršen čin", rekli su iz Vlade. 

Nedavno su mediji izvještavali o jednom ovakvom zapošljavanju, a to je upravo primjer gore navedene prakse, kada je prošle godine uz saglasnost tadašnje Vlade, a nakon duge procedure prijema, u organima uprave u januaru mjesecu ove godine zaposlen novi radnik, saopćeno je iz Vlade. 

"Vlada Kantona Sarajevo je naložila svim ministarstvima da od svojih institucija prikupe sve podatke o broju i vrsti konkursnih procedura za prijem državnih službenika i namještenika, a koje su trenutno u toku, te da preciziraju koje procedure su pokrenute prije moratorija Skupštine na zapošljavanje", rečeno je iz Vlade KS.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije