Vlada HNK-a se oglasila: Dosad potvrđeno 20 mrtvih, za pet osoba još se traga

0
Radiosarajevo.ba
Vlada HNK-a se oglasila: Dosad potvrđeno 20 mrtvih, za pet osoba još se traga
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Katastrofa u Donjoj Jablanici

Prema službenim podacima iz Štab Civilne zaštite HNK-a i MUP-a HNK-a, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenim područjima HNK-a, zaključno s ovim izvještajem, iznosi 20 mrtvih.

U Jablanici je aktivna potraga za tri prijavljene nestale osobe, u Konjicu za dvije.

Od ukupnoga broja smrtno stradalih, sedamnaest je osoba iz Jablanice, tri iz Konjica. Od 20 smrtno stradalih, jedno je tijelo još uvijek neidentificirano, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

Liga nacija | Grci šokirali Engleze na Wembleyu, Francuska pregazila Izrael

Liga nacija | Grci šokirali Engleze na Wembleyu, Francuska pregazila Izrael

I dalje je u prekidu saobraćajna komunikacija između Mostara i Jablanice, sanirane su ceste između Jablanice i Konjica te Jablanice i Prozor-Rame, dok je regionalna prometnica Jablanica – Doljani tek djelomice prohodna. Regionalna prometnica Ostrožac – Parsovići – Fojnica, kao i mjesne ceste Buturović Polje – Seonica – Višnjevice odnosno Kralupi – Trešnjevice nisu prohodne zbog značajnih oštećenja, javlja Federalna.

Iz Hrvatske je pristiglo 15 stambenih kontejnera, a noćas se očekuje 20 dodatnih iz Turske. Građevinska operativa na terenu radi na pripremi za postavljanje kontejnerskoga naselja u Goranskomu Polju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije