EUFOR nakon poplava: 'Stavljamo na raspolaganje našu pomoć'

0
Radiosarajevo.ba
EUFOR nakon poplava: 'Stavljamo na raspolaganje našu pomoć'
Foto: EUFOR / EUFOR

EUFOR je posvećen pružanju pomoći građanima Bosne i Hercegovine u ovom periodu i stavlja na raspolaganje našu pomoć lokalnim vlastima.

"Na zahtjev organa civilne zaštite Ministarstva sigurnosti BiH, EUFOR će obezbijediti logističke kapacitete kako bi pomogao vlastima u radu na otklanjanju posljedica poplava. EUFOR će obezbijediti mogućnost transporta robe i opreme do područja pogođenih poplavama.

Vlastima ćemo također omogućiti da prevoze ljude sa pogođenih lokacija. EUFOR će ovu pomoć provoditi u koordinaciji sa civilnom zaštitom i Evropskim centrom za hitne slučajeve.

Liga nacija | Grci šokirali Engleze na Wembleyu, Francuska pregazila Izrael

Liga nacija | Grci šokirali Engleze na Wembleyu, Francuska pregazila Izrael

EUFOR će također biti spreman rasporediti timove koji će pomoći u uklanjanju mina ili neeksplodiranih ubojnih sredstava koja pomjerena uslijed poplava.

Nastavićemo da održavamo naše operativne sposobnosti kako bismo osigurali stalnu podršku i pomoć našim lokalnim partnerima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja", saopćili su iz EUFOR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije