Zašto Federacija neće uvesti COVID potvrde od 20. decembra

6
Radiosarajevo.ba
Zašto Federacija neće uvesti COVID potvrde od 20. decembra
Foto: AA / Vlada FBiH / Arhiv

Iako se u Federaciji Bosni i Hercegovini od 20. decembra trebalo uvesti korištenje COVID potvrda u javnim službama, to se neće dogoditi.

Podsjetimo, na sjednici Vlade F BiH od 2. decembra donesena je odluka da se COVID potvrde ipak neće od 20. decembra koristiti na čitavom teritoriju Federacije, već će odluka o njihovom uvođenju biti prepuštena kantonima, tj. jedinicama regionalne samouprave.

"Vlada FBiH je danas donijela zaključak kojim je preporučila vladama kantona da u skladu sa epidemiološkom situacijom u kantonima uvode VTP pravilo [vakcinirani, testirani, preboljeli, op.a], te je u skladu s tim stavljen van snage dio važećih naredbi koji se odnosio na uvođenje ovog pravila u određene ustanove od 20. decembra u FBiH", navodi se na web stranici vlade Federacije BiH.

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Naime, Federalna vlada prepustila je kriznim štabovima kantonalnih ministartava zdravlja da uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu te da u skladu sa epidemiološkom situacijom u kantonima uvode VTP pravilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije