Vlada FBiH odlučila: Veliki broj državnih službenika ide na godišnji odmor

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mirko S. Kojotovski

Hahaha godišnji odmor iz 2020 godine i prvi dio 2021-ve Svi (ne)radili kod kuća. Pa niste se valjda toliko zarazili da se ne smije ulaziti u prostorije ili su počeli ,,zemljoradnički'' radovi ?

Istina

Je.... mafijasi,vi ste samo zlo i smutnja narodu.

Klix

Koji ste vi klosari

Ze

Ma nije problem rad od kuće nego hoće da uštede na toplom obroku koji su plaćali dok se radi od kuće. E šta kad nestane godišnjih dana a pandemija ostane 10 godina... Onda će uzimati od penzije dio. Inače Vlada koja je generalno ilegalna je čudo!

Haha

Dakle rade da uvedu feudalizam i kmetstvo, i nema više godišnji na more i sl. Ili rade na tome da zaposleni imaju još jedan razlog da tuže državu!

"#

Pitam se da li je ovo USTAVNO?

Ja vlade

Ova nelegalna Vlada nije u stanju cijene regulisati, gorivo vratiti u normalne okvire itd., ali udara pa radnoj snazi hahaha. ŠEGA od likova.

JA1

Uvijek kad pitas drzavne sluzbenike otkud sad godisnji, kaze iz prosle godine. Uvijek imaju godisnji iz prosle godine i po nekoliko puta

Anonimus

Nismo ni znali da ste nešto radili...

24

Uvijek kad pitas drzavne sluzbenike otkud sad godisnji, kaze iz prosle godine. Uvijek imaju godisnji iz prosle godine i po nekoliko puta ka JA1 Prvo trebaš da znaš da nešto postoji u zakonu o godišnjem odmoru. Državni radnici rade u sklopu tog Zakona. Minimum je 20 dana i onda se uvećava za broj godina staža, djece do 7 godina itd. I naravno, ono najbitnije što te svrbi je da se može iskoristiti cijeli godišnji ili minimum 12 dana a ostalo kako od posla možeš rasporediti do naredne godine tj. do 30.6. Zato i mogu da kažu godišnji od prošle godine ako imaju viška dana. Jebi ga svrbi ko je na državnoj sisi, ali da nije njih ne bi bilo toliko ZAKONSKIH uplata poreza i slično za razliku od Preventa i ostalik mini i maxi firmi u privatnom sektoru. Inače se slažem da je ova Vlada nelegalna, kao i nesposobna da reguliše cijene, pa povlači odluku i onda udara po svojoj radnoj snazi. Nadam se da će ih sindikat zaštititi!

/ Najnovije