Vlada FBiH donijela uredbu o isplati pomoći poslodavaca: Radnici mogu dobiti i do 2.520 KM

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Vlada ostavka

To je milijarda i četiri stotine miliona ili 1 400 000 000,00 KM. manje u penzionom i zdravstvenom fondu. Ovo je pljačka penzionera i ugrožavanje zdravlja stanovništva a poklon privrednicima da se još obogate .

Fuj

Na tolika povečanja plaća u administraciji i javna preduzeća za zadnje dvije godine pored toplih obroka i regresa sada će dobiti još po 2500 KM. za sav svoj nerad. Administracija će sigurno dobiti ovaj novac a za ostale sumnjam.

PIO

To je milijarda i četiri stotine miliona ili 1 400 000 000,00 KM. manje u penzionom i zdravstvenom fondu. Ovo je pljačka penzionera i ugrožavanje zdravlja stanovništva a poklon privrednicima da se još obogate . ka Vlada ostavka Za taj novac od neplacenih doprinosa mogu isplačivati 6 mjeseci penzije svim penzionerima u FBIH. Jadno.

PDV obveznik

To je milijarda i četiri stotine miliona ili 1 400 000 000,00 KM. manje u penzionom i zdravstvenom fondu. Ovo je pljačka penzionera i ugrožavanje zdravlja stanovništva a poklon privrednicima da se još obogate . ka Vlada ostavka Glupane citaj sta pise. Poslodavac ne placa PDV ali placa doprinose....znaci trojka je donjela odluku da niti jedan privatnik, pogotovo manjih firmi, nece svom radniku isplatiti nista, jer na 1000 KM, drazava se odrice 30 KM.

Werzw

Glupane citaj sta pise. Poslodavac ne placa PDV ali placa doprinose....znaci trojka je donjela odluku da niti jedan privatnik, pogotovo manjih firmi, nece svom radniku isplatiti nista, jer na 1000 KM, drazava se odrice 30 KM. ka PDV obveznik sta ima pdv ss plaçom ? Na iznos od 2500 KM koji bi trebao biti dio plaće i na koji bi se trebalo obračunati porez i doprinosi za pio i zzo se nece nista obracunavati i pomnozi sa 540 hiljada zaposlenih to je oko 1, 5 milijardi ili oko milijardu stete za budžet tj.pio i zzo. Da su napisali da na ovo nemaju pravo budžetski korisnici tj.administracija bilo bi u redu ali ovako odluku su donijeli samo radi sebe.

Sale

Lijepe riječi su ukras!

/ Najnovije