Vlada FBiH donijela nove COVID mjere, evo gdje važe

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Svasta

Pa zar ova Jelka nije u zatvoru?

Doktor

Nekoliko patogenih mikroba je identifikovano i kvantifikovano na maskama koje su se nosile tokom pandemije, prema japanskoj studiji objavljenoj u Scientific Reports. Studija je jedna od prvih koja se bavi vejeovatnim problemima higijene uzrokovanim rastom bakterija i gljivica na maskama koje se svakodnevno nose u zajednici. „Pošto maske mogu biti direktan izvor infekcije respiratornog trakta, digestivnog trakta i kože, ključno je održavati njihovu higijenu kako bi se spriječile bakterijske i gljivične infekcije koje mogu da pogoršaju COVID-19“, napisali su autori.

dokle diktatori?

***

Nije ba, eno je u sumi.

Pa zar ova Jelka nije u zatvoru? ka Svasta

Dotle, dok ne izadjemo na ulicu i porjesavamo ih..

***

dokle diktatori?

ka Dotle, dok ne izadjemo na ulicu i porjesavamo ih.. aposlutno se slažem!!

BUUM

Ako postoji korona KAZU iz SZO da prenose i vakcinisani i ne vakcinisani da umiru i vakc i ne vakc a da ne umru vecu SANSU imaju koji nisu primili niti ijednu

Hava

>>Nekoliko patogenih mikroba je identifikovano i kvantifikovano na maskama koje su se nosile tokom pandemije, prema japanskoj studiji objavljenoj u Scientific Reports. Studija je jedna od prvih koja se bavi vejeovatnim problemima higijene uzrokovanim rastom bakterija i gljivica na maskama koje se svakodnevno nose u zajednici. „Pošto maske mogu biti direktan izvor infekcije respiratornog trakta, digestivnog trakta i kože, ključno je održavati njihovu higijenu kako bi se spriječile bakterijske i gljivične infekcije koje mogu da pogoršaju COVID-19“, napisali su autori. ka Doktor<< Pa kad vidis papke sa maskama ispod brade (znojne), ispod nosine, oko ruke, ili ih vade iz prljavih dzepova, naravno da ces dobiti potvrdu za razne zaraze. Peksinav narod i to ti je.

!

"Dok god ima glupana koji vjeruju u koronu, brojki će biti. Odeš doktoru sa simptomima gripe, ljetne prehlade, doktor kaže imaš koronu i tvoje je da palamudiš dalje. Još kad ovi &#039;oboljeli&#039; krenu s onim &#039;ovo je puno ozbiljnije&#039;. Prenemaže se k&#039;o kakva tetka. Šta sine dragi?! Nikad niko nije tokom gripe i ljetne prehlade imao temperaturu, bolove u mišićima. Nikad nikom to nije prešlo u upalu pluća?! Sad počeli i sa ubjeđivanjem da si pozitivan, ali bez simptoma. Pa da je i proljev simptom, eto sad odjednom kad svi inače jedemo lubenice, trešnje, pijemo hladno iz frižidera. Inače nikad niko ni proljev nije imao. Pa onda ljudi umiru od korone, a niko ne kaže da je taj imao metastazu na plućima, ili bio bubrežni bolesnik, ili asmatičar. Za narod koji još uvijek grah pita hoće li biti putovanja, ništa čudno. Ko god vjeruje u koronu i ufura se da je od tog bolestan, meni je to jasan signal da tu fali i zdravog razuma. Ali neka vjeruje ko u šta hoće, dok god se samo njega tiče. Tuđi strah stvarno neće upravljati mojim životom. A brojke, su samo brojke. I da, placebo. Dobiješ tabletu B vitamina, a apotekar ti kaže da će ti to pomoći za zubobolju. I bude tako. Vjera i sugestija je krivac za sve."

/ Najnovije