Vlada FBiH usvojila novi akcioni plan za borbu protiv korupcije

1
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH usvojila novi akcioni plan za borbu protiv korupcije
Foto: Vlada FBiH / Sjednica u Mostaru

Vlada FBiH danas je usvojila Akcioni plan za borbu protiv korupcije za period od 2021. godine do donošenja Strategije za borbu protiv korupcije u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji će biti objavljen na web stranici Vlade FBiH.

Akcioni plan je inoviran u odnosu na prethodni kako bi bio omogućen realniji način djelovanja. Ovaj plan sadrži poglavlja o prevenciji i suzbijanju korupcije, razvijanju svijesti o njenoj štetnosti, kao i o saradnji s građanskim društvom, te o koordinaciji, monitoringu i evaluaciji antikorupcijskih aktivnosti.

Plan je precizirao aktivnosti i rokove za njihovu realizaciju, kao i nosioce aktivnosti. Tim koji je Vlada FBiH formirala je revidirao prethodni plan i uočio njegove nedostake, a novi prilagodio stanju u federalnim institucijama. Stoga je dosta urađeno na podjeli zadataka u okviru nadležnosti institucija.

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Danas je, također, usvojen i izvještaj o realizaciji strateških ciljeva, utvrđenih Strategijom FBiH za borbu protiv korupcije 2016-2019. godina i Akcionim planom za njenu provedbu.

Kadrovska rješenja

Nadzornom odboru Razvojne banke Federacije BiH Vlada FBiH je danas dala saglasnost za imenovanje Luke Čelana za vršioca dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke.

Za učešće u radu i odlučivanju na zakazanim skupštinama privrednih društava opunomoćeni su Zineta Mujaković (JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać), Adnan Frljak (UNIS Ginex d.d. Goražde) i Ernest Đonko (JP BH pošta d.o.o. Sarajevo).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije