Vjernici u Sarajevu idu na nedjeljnu misu, među njima i stariji: Ulaze po troje

M. R. S.
 Vjernici u Sarajevu idu na nedjeljnu misu, među njima i stariji: Ulaze po troje
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Crkva u Pofalićima

Na snazi je zabrana okupljanja, ali i kretanja osobama mlađim od 18 i starijih od 65 godina, u cilju sprječavanja širenja novog soja koronavirusa.

Kako nam javljaju čitaoci, pred Crkvom svetog Preobraženja u Sarajevu, u naselju Pofalići, bilo je vjernika, među njima i starijih.

Kontaktirali smo crkvu gdje nam je rečeno da poštuju naredbe i preporuke, kako vlasti tako i SPC, te su u skladu s tim održali liturgiju, ali su samo po tri vjernika ulazila u crkvu.

"Tako se radilo, tako se pričešćivalo. Bili su odmaknuti jedni od drugih najmanje dva metra. Možda je u jednom trenutku bilo i malo više od tri vjernika dok su se mijenjali", rekao je sveštenik Jadran Danilović za Radiosarajevo.ba u Crkvi svetog Preobraženja.

Pitali smo da li su ljudi bili zaštićeni maskama i imali rukavice, odgovorili su da nemaju maski i rukavica.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, rekao nam je da u protekla 24 sata nije bilo sankcionisanih zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja starijim od 65 i mlađim od 18 godina. Dodao je da će policija kontrolisati i nastaviti obilaziti teren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije