Upozorenje roditeljima / Visokorizična: Dječija hodalica povučena s bh. tržišta

15. 08. 2018. u 09:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na bh. tržištu registrirana je visokorizična dječija hodalica Teddy koja je povučena iz prodaje, saopćeno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

U preduzetim radnjama navodi se da je uvoznik BOJPROM d.o.o. Banja Luka preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te da je upućena obavještavijest potrošačima o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Dječija hodalica Teddy  predstavlja ozbiljan rizik od ozljede za djecu, a u na domaće tržište plasirao ju je bugarski proizvođač Chipolino Ltd.

"Dječija hodalica predstavlja ozbiljan rizik od ozljede za djecu jer visina sjedišta u najnižem položaju je manja od minimalno propisane visine od 180 mm,  informacije na mjestu prodaje nisu navedene na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini, upute za upotrebu nisu navedene na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini.

Dječija hodalica ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1273:2010," navodi se na stranici Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Također, objavljene su i upute potrošačima koji su kupili ovaj proizvod, a kojima se preporučuje se  da ga odmah prestanu koristiti i da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA