Višković bio na sastanku kod Sattlera: 'Da smo nešto dogovorili - nismo, ali smo...'

3
N. Ž.
Višković bio na sastanku kod Sattlera: 'Da smo nešto dogovorili - nismo, ali smo...'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Radovan Višković

Premijer Republike Srpske Radovan Višković u utorak, 24. oktobra, boravio je u Sarajevu, gdje je u Delegaciji Europske unije imao razgovorom sa ambasadorom Johannom Sattlerom.

Po izlasku iz ureda šefa Delegacije Europske unije, obratio se okupljenim novinarima gdje je buila i ekipa portala Radiosarajevo.ba.

"Imao sam razgovor sa Johannom Sattlerom o situaciji u BiH, o viđenju i jedne i druge strane o putu bih kao EU. Nisu bile unaprijed nametnute teme. U opuštenom razgovoru smo pričali o bh. putu, a spomenut je i zakon o elektronskom potpisu.

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Sporimo se oko broja agencija, RS želi dvije agencije, to je rješenje kako bismo što prije dobili ovaj zakon. Sattler se složio da ne robujemo procentima, nego da kad imamo koncenzus, da idemo u realizaciju", kazao je Višković.

Zatim je spomenuo Milorada Dodika...

Radovan Višković
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Radovan Višković

"Spomenuli smo sudski postupak protiv Dodika. Rekao sam da će nas to usporiti, složio se s tim kao i vecina europskih zemalja. Nije normalno da se neko kreće ka EU, da ima nametanje zakona i da naprosto moramo tražiti rješenja koja će biti dobra za svaku stranu.

Zakon je daleko od implementacije. Želim da svi građani BiH imaju jedinstven broj kako bismo mogli dobiti pomoć.

Čak sam govorio i ministru Forti da nekada moramo tražiti pomoć od drugog entiteta, ako nema nadležnih institucija na teritoriju na kojem se nalaze. 

Mi ne možemo primjeniti europsku praksu, treba prvo da se donese zakon o telekomunikacijama da bismo išli dalje s jedinstvenim brojem za hitne slučajeve. Da smo nešto dogovorili - nismo, ali smo usaglasili neke stvari", dodao je Višković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije