! / Postrojavanje četnika danas u Višegradu u čast Draži Mihailoviću

10. 03. 2019. u 08:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Godišnjica hapšenja četničkog generala i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića, umjesto 13. marta kako su to činili proteklih godina, bit će obilježena danas u Višegradu.

O tome su pripadnike i simpatizere obavijestili iz Ravnogorskog pokreta Višegrad koji potpisuje organizaciju uprkos brojnim upozorenjima i osudama koje prate ovakva okupljanja.

Iz Ravnogorskog pokreta najavili su da je okupljanje zakazano za 8 sati na trgu palih boraca u Višegradu, a nakon toga bit će više molitvi, a onda polaganje cvijeća na spomeniku četnikom generalu.

Ravnogorci se već godinama neometano okupljalju uz prećutnu saglasnost nadležnih institucija. Bez obzira što ovakvi skupovi bude strahove i uspomene na spaljivanje ljudi u živim lomačama u Pionirskoj i Bikavcu, zlostavljanje i ubijanje u brojim logorima, silovanja i ubijanja u višegradskoj banji "Vilina vlas", bez obzira na svu krv koja je tekla Drinom prije nešto više od 20 godina.

Dobri Višegrađani će i danas po ko zna koji put doživjeti postrojavanje četnika uz Drinu, a nadležne institucije će ili okrenuti glavu, a možda će i neki predstavnici tih istih ponosno obući uniformu i koračati za ideju koja je Drinu u crveno bojila.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA