Hiljade Bosanaca na skupovima u Njemačkoj: Stop ratu u Europi

4
Radiosarajevo.ba
Hiljade Bosanaca na skupovima u Njemačkoj: Stop ratu u Europi
FOTO: Radiosarajevo.ba / Protesti u Njemačkoj

U više njemačkih gradova građani porijeklom iz Bosne i Hercegovine danas su se okupili na mirnim demonstracijama protiv rata u Europi.

Mirne demonstracije organizirane su nakon invazije Rusije na Ukrajinu. 

U organizaciji inicijativnog odbora Düsseldorf danas se u ovom njemačkom gradu okupilo više od 2.000 bh. građana, kao i njihovih prijatelja.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Slični skupovi organizirani su i u Berlinu, Frankfurtu...

Okupljeni u Düsseldorfu upozorili njemačku javnost na opasnosti od proširenja rata u Europi, uključujući i Bosnu i Hercegovinu koja prolazi kroz najveću političku krizu od Daytonskog sporazuma.

Neki od okupljenih nosili su transparente s porukama „Bosna i Hercegovina u NATO – sada“, „Mir“, „Ujedinjena Bosna i Hercegovina“...

Podsjećajući na događaje u periodu 1992.-1995., upozoreno je da kriza ponovo kuca na vrata BiH te da zbog toga treba ubrzati euroatlanske integracije.

Među onima koji su se obratili skupu bili su Amir Kobiljar i Habib Selmanović Beli.

„Postoji strahovanje Bosanaca, ali i onih koji nisu iz BiH da bi se rat mogao proširiti i na prostore Bosne i Hercegovine“, poručeno je.
Okupljeni su istakli da zapadne vlade, prije svega, moraju učiniti sve kako bi se sačuvali mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, te ubrzale integracije naše zemlje u EU i NATO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije