Vildana Bešlija se prisjetila Zdravka Grebe: Profesore, pamtimo Vas!

7
A. S.
Vildana Bešlija se prisjetila Zdravka Grebe: Profesore, pamtimo Vas!
Foto: Privatni album / Zdravko Grebo i Vildana Bešlija

Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, na svom Twitter profilu prisjetila se  profesora Zdravka Grebe.

Profesor, antifašista i čovjeku koji se borio za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu rođen je 30. jula 1947. godine, a Bešlija se prisjetila velike ličnosti koja je ostvarila veliki trag u našoj zemlji.

"Jučer je bilo tačno godinu dana od usvajanja inicijative koju sam podnijela za imenovanje Centra za interdisciplinarne studije (CIS), po omiljenom profesoru i nekadašnjem direktoru, Zdravku Grebi. Želim baš danas napisati nekoliko riječi o njemu, jer danas bi bio njegov rođendan", napisala je Bešlija u svom tweetu te dodala:

Dobri ljudi ostaju živi onoliko koliko ih se sjećamo i zato je ovaj datum i više važan od onog kada nas je napustio. Profesore, sretan rođendan! Pamtimo Vas", napisala je Bešlija, koja je našem portalu dostavila Odluku o izmjeni statuta Univerziteta u Sarajevu.

Odluku o izmjeni statuta Univerziteta u Sarajevu - undefined

Foto: Privatni album: Odluku o izmjeni statuta Univerziteta u Sarajevu

"Ponosna sam na sve, posebno jer je Zdravko Grebo bio veliki čovjek i zaslužio je da se CIS zove po njemu, da ga nikada ne zaboravimo", dodala je Bešlija za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Zdravko Grebo je preminuo 29. januara 2019. u Sarajevu.

Riječ o značajnom bh. intelektualcu, profesoru, antifašisti, demokrati, čovjeku koji se borio za Sarajevo i BiH, ostavljajući ogroman utjecaj na generacije mladih.

S ponosom ističemo da je i osnivač Radiosarajevo.ba (Radio ZID) na čijem portalu čitate ovaj tekst.

Grebo je smatran ljevičarem, vječitim buntovnikom, ali s razlogom, revolucionarom, borcem za istinu i slobodu, često i na svoju štetu.

Iza sebe je ostavio dostignuća na području ljudskih prava u BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije