Viktor Orban pisao Miloradu Dodiku

4
Radiosarajevo.ba
Viktor Orban pisao Miloradu Dodiku
Foto: EPA-EFE / ,ilorad Dodik i Viktor Orban

Predsjednik mađarske Vlade Viktor Orban zahvalio je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na čestitci koju mu je uputio povodom pobjede na parlamentarnim izborima u Mađarskoj i podršci koju su u proteklim mjesecima dobijali od zvaničnika entiteta RS i pripadnika srpske zajednice u Mađarskoj.

Mađarski premijer je u pismu zahvalnosti upućenom Dodiku izrazio uvjerenje da će zajedničkim snagama uspjeti prebroditi predstojeće izazove i teške odluke, piše Srpska info.

"Na osnovu povjerenja i podrške dobijene od birača i ubuduće ćemo odlučno zastupati pitanje evropske integracije Zapadnog Balkana, odnosno nastavit ćemo da promovišemo stav da bi zvaničnicima Europske unije bolje bilo da razgovaraju sa liderima regiona nego da govore o njima", navodi se u pismu Orbana.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Orban je poželio Dodiku dobro zdravlje i nove uspjehe u obavljanju odgovorne dužnosti, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, po četvrti put od 2014. na izborima u Mađarskoj pobjedu odnosi Viktor Orban, desničar, jedan od rijetkih koji odbija dati sankcije Rusiji. Mađarska je jedina zemlja unutar Europske unije i NATO-a koja predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog ne vidi kao junaka i žrtvu, nego u njemu vidi neprijatelja koji se povezao s mađarskom opozicijom.

Orban se nije priključio premijerima Poljske, Češke i Slovenije koji su posjetili Zelenskog u Kijevu nego je radije otišao Aleksandru Vučiću koji također gaji prisne odnose s Moskvom kao i Orban.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije